miercuri, 9 mai 2018

Colecția "Prietena mea, Conni"

mai 09, 2018 0 CommentsHei dragilor! Bun venit, din nou, pe blogul Îndrăgostiți de cărți! Azi vorbim despre cărți pentru copii! Editura Casa a lansat o nouă colecție de cărți pentru pitici! Haideți să aflăm împreună despre ce este vorba!

Noua colecție cuprinde trei cărți pentru copii: Conni merge la grădiniță, Conni merge la fermă, Conni și olița.
Cărțile vin însoțite de imagini sugestive, textul este mare astfel încât nu devine plictisitor pentru cei mici. Poveștile sunt scurte, interactive și educative. Eu le-am citit verișoarei mele și a fost extrem de captivată de ele. Le recomand pentru copii peste 3 anișori. Vor fi atrași complet de lumea lui Conni.
Mai jos va las descrierile lor!


Conni merge la grădiniță
Descriere 
Astăzi, de ziua ei, Conni va purta cea mai frumoasă rochiță, cea albastră cu multe flori. Împlinește trei ani. În sfârșit, a crescut destul de mare ca să meargă la grădiniță! În această poveste veți vedea cum a petrecut prima zi alături de noii ei prieteni.


Conni merge la fermă
Descriere 
Conni merge într-o vacanță la fermă. Aici trăiesc pui și iepuri, vaci și porci – iar Conni își face o nouă prietenă, pe Anca. Ea îi arată lui Conni curtea și toate animalele care trăiesc acolo. Și, în cele din urmă, Conni descoperă de unde vine laptele, pe care îl bea în fiecare dimineață.


Conni și olița
Descriere
Connie e hotărâtă, nu mai vrea să poarte scutec! Așa că merge cu mama în oraș să cumpere o oliță, una frumoasă, cu buline. Ajunsă acasă, Conni o încearcă imediat. Bineînțeles, nu ajunge la timp la oliță de fiecare dată când are nevoie. Dar mama și tata o sprijină și o încurajează pe Conni atunci când se întâmplă câte un incident minor. Și în curând se obișnuiește cu oliţa. Să mergi la oliță nu e așa de greu!

Nu-i așa că sună interesant? Fă-i o supriză ccopilului tău și cumpără-i aceste cărți minunate! Dă click aici și comandă numaidecât cărțile! Nu doar că sunt convinsă că îi vor plăcea dar cine știe...poate îi deschizi ușa către minunata lume a lecturii! Dacă ai cumpărat cărțile aștept să îmi spui mai jos, în comentarii, ce reacție a avut prichindelul! Bye!❤

marți, 8 mai 2018

Noutati editoriale | QUANTUM

mai 08, 2018 5 Comments


Hello Guys! Bun venit, din nou, pe blogul Îndragostiți de cărți! În articolul de astăzi vă voi prezența noutățile editoriale ale editurii Quantum! După cum bine știți (dar pentru cei ce nu știu) Quantum este o editură ce publică îndeosebi autori români cu extrem de mult talent în ale scrisului și îmi face mereu plăcere să va recomand cărțile lor. Deci, să începem!

 Păcatele fiului 
(Theo Anghel)

Theo Anghel este și autoarea genialei serii "Am murit, din fericire" (vezi recenziile primelor două volume aici și aici) și ne încântă din nou cu un român fantasy plin de intrigă. 
"Lia este o tânără jurnalistă, angajată a unui tabloid bucureștean. Viața ei decurge liniar, fără evenimente notabile, până într-o zi când este trimisă pe teren, cu misiunea de a lua un interviu unui bărbat acuzat de mai multe crime.
Cum rareori lucrurile sunt ceea ce par a fi, nici deținutul pe care îl cunoaște cu ocazia vizitei la închisoare nu se dovedește a fi ceea ce aștepta Lia să găsească.

Cu timpul, cei doi descoperă o legătură subtilă care le unește destinele și, indiferent cât de mult se străduiesc să renege evidențele, trecutul se încăpățânează să influențeze prezentul amândurora."

Ephialte - Trezirea unui coșmar 
(Cristinne C.C.)

O cunoașteți deja pe Cristinne datorită celuilalt roman al ei din seria Ephialte. Ei bine stilul acesteia revine în forță cu cel de al doilea volum! Fiți pe fază!


"Lumea, așa cum o știa Alisia, s-a schimbat peste noapte. Oamenii, speriați și încă sub șocul descoperirii adevăraților vinovați ai așa-zisei boli a lui Malak, încearcă să se regrupeze și să dea de urmă lui Victor și a Umbrelor sale. Ephialtele sunt nevoite să ia măsuri pentru a menține pacea cu oamenii, dezvăluirea alianței dintre cel mai puternic reprezentant al omenirii, Theon Novac și Victor, prințul Umbrelor, creând tensiune în ambele comunități.
În mijlocul tuturor acestor evenimente, țintă a amenințărilor din toate direcțiile, Alisia încearcă să își găsească consolarea în compania noului său prieten, Andreas, în încercarea de a păstra măcar o urmă de normalitate în viața să.

Nimic nu poate fi însă atât de simplu când ai de a face cu cele mai puternice creaturi. Amenințările o pândesc la tot pasul, dezastrul și distrugerea par a se ține scai de tânăra Ephialt oriunde merge, punând în pericol nu doar viața ei, ci și a persoanelor dragi.

Alianțe vechi se destramă, altele cândva imposibile, prind contur.
Va reuși Alisia să îi păstreze pe toți cei dragi în viață? Sunt prietenia și dragostea suficiente pentru a supraviețui? Cel căruia i-a încredințat inima va alege să lupte alături de ea sau să o trădeze?"

 Fraiero!
 (Ciprian Pop)

Ciprian este dubutant al editurii Quantum și primul său roman sună extrem de interesant. Sunt foarte curioasă în privința acestui autor.

 "Ştii genul acela de persoană care se îndrăgosteşte în adolescenţă de față visurilor lui, pe care până și părințîi ei îl plac?

Cuminte și care nu pierde nopțile prin cluburi?

El și ea sunt cuplul model, îşi fac planuri de viitor pe care, încet, încet, le pun în practică. Se căsătoresc, fac copii, trec şi de nuntă de argint, au nepoţi şi trăiesc fericiţi toată viaţa până la adânci bătrâneţi…
OK! Dacă asta cauți, n-o să găseșți în această carte.
Zânele, unicornii şi rozul sunt pentru poveştile clasice de dragoste, iar această nu este o poveste de dragoste, dar conţine dragoste. Ce-i drept, altfel.
Dacă râzi cu prietenii când îți aminteșți de năzbâtiile din adolescență, dacă îți aminteșți cu emoție de prima iubire care ți-a dat lumea peste cap, cartea această este pentru ține.
Conține o poveste adevărată, destăinuită cu umor savuros chiar de către cel care a trăit-o."
 Doi la pătrat, un singur pat 
(Georgiana Pasquali-Vaju)

Pe Giorgiana o știm cu toții datorită seriei "Nu te împiedica de mine, te implor". Ei bine, păzea! Georgiana ne mai lovește cu o carte ce se pare a fi excepțională! 


 "Suntem complicați. Ne apropiem și ne respingem, ne iubim și ne urâm. Apoi regretăm. Tentațiile sunt atât de multe încât, uneori, ne fac deciziile imposibile. Tu ce ai alege să trăieșți între rațiune, dorința, sentiment, sex, iubire și plăcere? Și în ce ordine?

Patru suflete, trei iubiri, două poveșți din trecut, un singur viitor și mult umor, narate în detaliu din perspectiva a patru protagonișți prinși în vâltoarea vieții cotidiene.

Chimie, geometrie, fizică și aritmetică. Toate într-o singură formulă: cea a haosului.
Un soț infidel + o soție dezamăgită + o amantă perversă + un fost iubit  îndrăgostit = Doi la pătrat/Un singur pat.
Complicat?"Ce cărți vă fac cu ochiul de aici? Aștept să îmi spuneți în comentarii, iar dacă ați citit vreuna vă aștept părerea! Bye!❤

marți, 1 mai 2018

Recenzie "Zona zero" de Lavinia Călina

mai 01, 2018 11 Comments
Recenzie Zona Zero


Titlu: "Zona zero"

Autor: Lavinia Călina

Gen: SF, Fantasy

Anul publicării: 2017

Număr pagini: 236

Editura: Librex 
Descriere: "Lovită de un virus necunoscut, omenirea se află în pragul extincției. Paraziții, cei atinși de boală, sunt ei înșiși cea mai mare primejdie față de puținii care au reușit să supraviețuiască. Iar lupta este aprigă. Pentru Elena, pierderea soțului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire până atunci: salvarea grupului pe care va ajunge să îl conducă refugiată într-unul dintre ultimele bastioane ale umanității presupune sacrificii extreme și o voință de fier dincolo de limitele de care credea că nu este capabilă să treacă. Întâlnirea cu doi frați, tânărul Vlad și adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitură înspre decizia ultimă. Pe cine mai poate salva? Ce forță îi poate da dreptul să se joace cu vieți inocente? Poate să își regăsească sentimentele de iubire în pofida apocalipsei care pare să fi distrus totul în calea ei? Care este soluția pentru Zona Zero?
Răspunsul este un roman în același ritm alert și imprevizibil cu care Lavinia Călina ne-a obișnuit din primele sale cărți. Aventura vieții și a morții este doar un pretext pentru o poveste care te va zdruncina din temelii și care te va captiva pe de-a întregul.
Lupta pentru supraviețuire a început!"

Recenzie Zona Zero
Sunt puțin debusolată...nu mă așteptam să îmi placă atât de mult! Și acum eu ce mă fac? Ce mă fac cu viața mea? Oare chiar este posibil că ceea ce a scris Lavinia în Zona Zero...nu..nu este posibil...dar dacă...


 ***

Bun venit, din nou, pe blogul Îndrăgostiți de cărți! Dragilor, azi urmează să vă vorbesc despre una dintre cele mai extraordinare cărți SF. Nu închideți pagina doar pentru că este vorba despre SF! Citiți până la final ce am de zis și apoi o să vă fac munca mai ușoară și vă voi da link de unde să cumpărați cartea. Pentru că sunt 100% sigură că veți vrea să o citiți și voi!

Astăzi vom vorbi despre "Zona zero". Ce este Zona zero? Va trebui să citit pentru a afla, acesta este secretul internațional pe care nu vi-l voi spune niciodată! 

Cartea Laviniei ne prezintă o lume apocaliptică. Totul era perfect normal, viața protagonistei noastre (Elena) era desprinsă practic din basme. Asta până când virusul ce transformă oamenii în paraziți (un fel de zombie) să acapareze lumea și să îi ia tot ce avea mai drag în viață. Astfel ea se schimbă radical și va lupta până în pânzele albe pentru binele celorlalți. Dar mai ales pentru a ucide paraziții, căci și-a promis sieși că va ucide cât de mulți va putea până îi va veni sfârșitul. Și totuși, după ce, în timpul unui raid, îi salvează pe cei doi frați (Vlad și Vanessa) totul pare să ia o întorsătură groaznică. Dușmanul ei cel mai mare profită de toate resursele pentru a o da jos din funcție. Cei de sus nu sunt cine credea ea că sunt. Secrete ies la iveală. Secrete ce o pun în difilcutate maximă. Trebuie să aleagă, iar în acele vremuri să faci alegeri era periculos. Mai ales dacă de acea alegere depinde viața a sute de oameni. Credeți că va face Elena alegerea potrivită? Citiți și veți afla!

Un roman alert. Un roman ce se citește extrem de ușor. Inițial am vrut să îl numesc un roman pe care să îl citești când ai nevoie de relaxare, dar nu. Mi-am schimbat radical părerea. Acesta este un roman pe care trebuie să îl citești oricând, dar mai ales când ai nevoie de adrenalină. Vei trăi totul odată cu personajele, iar șocurile îți vor crea o adrenalină de care nu credeai că ești capabil. Vei simți că te arunci de pe un zgârie nori că mai apoi cordonul elastic să te tragă înapoi în vârful acestuia și după să pici iar. Și această senzație se repetă la nesfârșit pe întregul parcurs al romanului. Chiar și după ce îl finalizezi.

Elena află că într-o astfel de lume nu poți avea încredere în nimeni. Că atâta timp cât ești bun și le dai te vor aclama, dar când calci strâmb vor începe să te huiduiască și îți vor întoarce spatele. Și credeți-mă că veți trăi totul că și cum ați fi voi Elena. Atât de bine a știut Lavinia să contureze aceste trăiri ale ei. Vă veți simți voi înșivă trădați. Într-o astfel de lume trebuie să fii egoist. Va fi Elena egoistă până la capăt? Citiți și veți afla!

Nu știu cum a fost posibil de a reușit, dar în mai puțin de 250 de pagini Livinia m-a distrus total. Ritmul alert a fost compensat de acțiunea complexă a cărții și m-au făcut să uit de tot ce aveam de făcut și să termin cartea! În mai puțin de 250 de pagini Lavinia m-a ridicat în al nouălea cer, mi-a dat drumul către pământ și m-a prins la timp să nu îmi sparg capul, dar a făcut asta doar că să mă ridice iar și să îmi dea din nou drumul ca la final să mă prăbușesc de tot când am realizat că s-a terminat cartea.

Nu știți de cât timp caut o astfel de carte SF. O carte care să mă intrige maxim, să fie scrisă extrem de bine și să dețină tot ce caut eu într-o carte! Aceasta o numesc eu o carte SF cu adevărat bună și demnă de toate laudele! Îmi pare rău că nu am citit mai devreme cărțile Laviniei, dar fiți sigur că veți mai găsi recenzii ale cărților ei pe acest blog. Sunt convinsă că nu mă va dezamăgi pentru că este cu adevărat talentată! Și sigur o să vă placă și vouă, vă va atrage și pe voi în aceaste lumi create de ea și nici nu o să trebuiască să vă țină acolo cu forța căci nu veți mai vrea voi să plecați! Așa că nu mai stați pe gânduri, cumpărați cartea și pătrundeți și voi în lumea creată de Lavinia! Eu vă aștept deja acolo să ucidem niște paraziți!

Bineînțeles cartea am citit-o pe o melodie: https://www.youtube.com/watch?v=q7LzhZylLnk.

Cartea poate fi cumpărată apăsând aici.


                                                                                                  Rating: 5/5
Recenzie Zona Zero

recenzie zona zero


"-Fața ta...e...
-Ce-i cu ea?
-Se luminează când vorbești de viața dinainte de epidemie. Nu cred să te fi văzut vreodată zâmbind, și nu mă refer la acel zâmbet ironic.
-Cred că e valabil pentru toată lumea. Toți ne aducem aminte cu plăcere de cum era atunci și regretăm că nu am știut să apreciem ce am avut înainte de a-l pierde."

"Dușmanul dușmanului meu îmi e cel mai bun aliat..."

"Ochii tuturor păreau lipsiți de speranță, iar orice urmă de veselie părea să fi fost eradicată din ADN-ul tuturor. Cei prezenți, păreau a se contopi unul cu celălalt. Erau toți la fel. Toți cunoscuseră moartea și suferința. Nimeni nu fusese cruțat."

„ – Mereu ne batem cu pumnii în piept că suntem capabili de orice pentru binele persoanelor pe care le iubim, dar oare chiar aşa e? Cât de departe eşti pregătit să mergi pentru siguranţa celor dragi? Poţi da piept cu moartea şi să nu clipeşti doar ca să-i salvezi? Sau doar arunci vorbe în vânt?”

„ – Fă cum vrei, dar eu zic să cântăreşti bine lucrurile. Dragostea e un lucru minunat, deşi de multe ori ne îndeamnă să facem numai prostii. Doar un băiat care e înnebunit după o fată riscă totul ca să o salveze. Un tip ce aruncă o bază întreagă în aer şi se întoarce împotriva semenilor săi pentru o fată sigur e îndrăgostit de ea.”

Aceasta a fost recenzia cărții "Zona Zero", dragii mei! Mulțumesc autoarei Lavinia Călina pentru exemplarul oferit și pentru că mi-a dăruit șansa de a citi o asemenea minunăție de carte! Bye!❤


miercuri, 25 aprilie 2018

TE INVIT LA MARATON! #cititorlamaraton

aprilie 25, 2018 0 Comments


Hei bookaholici, cititori, bookworms oameni de pretutindeni! În postarea de azi de pe acest blog minunat, Îndrăgostiți de lectură, vă invit să participați la un super maraton! Ce maraton? Cititor la maraton!

Cartediem lansează una dintre cele mai de neratat provocări: citește cât de mulți poți în 5 zile! Fără limită la cărți!

Ei au și 4 alte provocări pentru ține: 

"1. Caută postarea cu provocărțile noastre și alege minim două dintre ele; nu contează dacă alegi 2, 3, 4 sau 5 cărți, important e să le citești în perioada 27 aprilie - 1 mai și să ne spui impresiile tale despre ele. (las link aici către pagina lor de instagram că să găsești provocările mai ușor: https://www.instagram.com/cartediem.ro/?hl=en

2. Postează lista ta la tine pe profil cu hashtag #cititorlamaraton. Opțional, ne poți povesti și câte ceva despre cărțile alese și ce provocărți ai ales tu să îndeplinești; important e să accepți cel puțin 2 provocărți din listă - dacă o carte răspunde mai multor provocărți, alege-o pe cea care te inspiră cel mai tare

3. Dă-ne de știre, pe perioada maratonului, imediat ce ai terminat o carte; spune-ne o frază sau două despre ea și nu uita să folosești hashtag-ul (sau să ne dai tag, dacă scrii direct pe Instagram)

4. Revino la final de maraton (miercuri, 2 mai) cu fotografia cărților pe care le-ai citit și câteva impresii - despre cărți și despre maraton." 

Ce altceva poate fi mai incitant? Va spun eu pentru că ei v-au mai pregătit o surpriză! Dar pentru a o afla trebuie să dați click pe următorul link: https://www.facebook.com/events/804175336446168/ și să le citiți regulamentul!

Așa că vă invit la un super maraton! Tu cât poți să citești în 5 zile? Profită de mini vacanță și depășește-te pe tine!

duminică, 22 aprilie 2018

Nou în bibliotecă | Aprilie

aprilie 22, 2018 8 Comments

we fall in love with books

Hei dragilor! Bun venit, din nou, pe blogul Îndrăgostiți de cărți! Ce cărți noi ați mai cumpărat?  Ce ați mai citit în ultima vreme? 
În articolul de astăzi de pe Îndrăgostiți de lectură o să va prezint ultimele bunătăți din biblioteca mea! So, let's start!

"Opoziție" de Jennifer L. Armentrout

we fall in love with books
Katy știe că lumea s-a schimbat în noaptea în care Luxenii au venit. Nu poate să creadă că Daemon i-a întâmpinat pe cei din rasa lui și a stat de partea lor când aceștia au amenințat că vor distruge fiecare ultimă fărâmă umană și hibridă de pe Pământ. Dar liniile dintre bine și rău s-au estompat, iar dragostea a devenit un sentiment care i-ar putea distruge pe toți.
"Trandafirul și Hangerul" de Renee Ahdieh

we fall in love with books

Într-un tărâm aflat în pragul războiului, Șeherezada este smulsă din brațele iubitului ei soț, califul din Khorasan. Cândva, îl considerase un monstru un ucigaș fără inima, ce curma viața soțiilor lui, răspândind pretutindeni în jur durere și suferință dar, pe când îi deslușește tainele, descoperă un om extraordinar și o iubire căreia nu i se poate împotrivi. Cu toate acestea, un blestem amenință s-o despartă pentru totdeauna de Khalid.

Acum, își regăsește familia, care s-a adăpostit în deșert, unde forțe înspăimântătoare se adună împotriva lui Khalid forțe hotărâte să-i distrugă imperiul sub comandă fostului iubit din copilărie al lui Șazi. Captivă între loialitățile pe care le nutrește față de cei dragi, singurul lucru pe care Șazi poate să-l facă este să ia taurul de coarne. Folosind forțele magiei pe care le descoperă încetul cu încetul înlăuntrul ei, Șeherezada încearcă să pună capăt, o dată pentru totdeauna, cumplitului blestem și amenințărilor mocnite ale războiului. Dar că să-și ducă misiunea la bun sfârșit și că să rămână în viață, trebuie să fugă din mâinile propriilor dușmani. Saga încântătoare a Șeherezadei și a lui Khalid, ce-a început cu Urgia și zorile, își găsește acum finalul odată cu aventurile lui Șazi, care face tot ce îi stă în putință să-și croiască drum spre singura ei iubire adevărată.

*Citește și: <<Recenzie "Urgia şi zorile" de Renée Ahdieh>>"Etajul o mie" de Katherine McGEE

we fall in love with books
Un turn de o mie de etaje străpunge văzduhul. O viziune scânteietoare asupra viitorului, unde orice e posibil – dacă îți dorești îndeajuns. BUN VENIT ÎN MANHATTAN, ANUL 2118!
La o sută de ani în viitor, New Yorkul este un oraș al inovațiilor și al visurilor. Toată lumea își dorește ceva... și toată lumea are ceva de pierdut. 
Deși pare a avea o viață fără cusur, LEDA COLE este în secret dependentă de un drog pe care n-ar fi trebuit să-l încerce niciodată și de un băiat pe care n-ar fi trebuit să-l atingă nicicând. 
Lumea minunată și lipsită de griji a lui ERIS DODD-RADSON se năruie când o trădare cu consecințe sfâșietoare îi distruge familia. 
Munca pe care RYLIN MYERS o prestează la unul dintre etajele situate cel mai sus o atrage într-o lume – și o poveste de dragoste – pe care nu și-a imaginat-o niciodată... Dar, oare, care va fi prețul pe care va trebui să-l plătească pentru această viață?
WATT BAKRADI e un tehnician genial, care ascunde un secret: el știe totul despre toți. Dar când e angajat ca spion de o fată de la etajele superioare, se trezește prins într-o complicată rețea de minciuni. 
Și locuind deasupra tuturor, la etajul o mie, e AVERY FULLER, fată creată genetic pentru a fi perfectă. Fată care se pare că le are pe toate – și care totuși e chinuită de singurul lucru pe care nu-l poate avea. 
Într-o lume sofisticată și debordând de lux, printre inovații tehnologice care pur și simplu îți taie răsuflarea, cinci adolescenți se luptă să-și găsească locul în vârful lumii. Dar când ajungi atât de sus, nu ai unde să mergi decât în jos...


"Zona Zero" de Lavinia Călina

we fall in love with books
Lovită de un virus necunoscut, omenirea se află în pragul extincției. Paraziții, cei atinși de boală, sunt ei înșiși cea mai mare primejdie față de puținii care au reușit să supraviețuiască. Iar lupta este aprigă. Pentru Elena, pierderea soțului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire până atunci: salvarea grupului pe care va ajunge să îl conducă refugiată într-unul dintre ultimele bastioane ale umanității presupune sacrificii extreme și o voință de fier dincolo de limitele de care credea că nu este capabilă să treacă. Întâlnirea cu doi frați, tânărul Vlad și adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitură înspre decizia ultimă. Pe cine mai poate salva? Ce forță îi poate da dreptul să se joace cu vieți inocente? Poate să își regăsească sentimentele de iubire în pofida apocalipsei care pare să fi distrus totul în calea ei? Care este soluția pentru Zona Zero?

Răspunsul este un roman în același ritm alert și imprevizibil cu care Lavinia Călina ne-a obișnuit din primele sale cărți. Aventura vieții și a morții este doar un pretext pentru o poveste care te va zdruncina din temelii și care te va captiva pe de-a întregul.

Lupta pentru supraviețuire a început!"Rațiune și simțire" de Jane Austen

we fall in love with books
Marianne Dashwood nu face un secret din sentimentele ei, iar atunci când se îndrăgostește de John Willoughby, un tânăr galant, dar nepotrivit pentru ea, ignoră avertismentul surorii sale, Elinor, care îi atrage atenția că purtarea ei impulsivă o face vulnerabilă la bârfe și calomnii. Între timp, Elinor, întotdeauna sensibilă la convențiile sociale, se străduiește să-și ascundă propria dezamăgire în dragoste, chiar și de cei apropiați. Trăindu-și fiecare experiență de iubire și riscul de-a o pierde, cele două surori învață că trebuie să combine rațiunea cu sensibilitatea dacă vor să găsească fericirea personală într-o lume în care statutul social și banii guvernează regulile iubirii.

*Citește și: <<8 carti de dragoste ce trebuiesc citite de orice romantic incurabil>>


"Dracula" de Bram Stoker

we fall in love with books
Dracula is an 1897 novel by Irish author Bram Stoker, featuring as its primary antagonist the vampire Count Dracula. 

Dracula has been attributed to many literary genres including vampire literature, horror fiction, the gothic novel and invasion literature. Structurally it is an epistolary novel, that is, told as a series of diary entries and letters. Literary critics have examined many themes in the novel, such as the role of women in Victorian culture, conventional and conservative sexuality, immigration, colonialism, postcolonialism and folklore. Although Stoker did not invent the vampire, the novel's influence on the popularity of vampires has been singularly responsible for many theatrical and film interpretations throughout the 20th and 21st centuries.Acestea sunt noutățile bibliotecii mele! Aștept să îmi spuneți în comentarii ce cărți v-ați mai achiziționat în ultima vreme! Bye!❤

joi, 19 aprilie 2018

Recenzie "Love&Gelato. Vacanţă la Florenţa" de Jenna Evans Welch

aprilie 19, 2018 9 Comments
Titlu original: "Love&Gelato"

Autor: Jenna Evans Welch

Gen: ficţiune

Anul publicării: 2016

Număr pagini: 352

Editura: Epica

Descriere: "Oamenii vin în Italia pentru două lucruri: love şi gelato, i-a spus cineva odată. Dar uneori au parte de mult mai mult.

Lina îşi petrece vacanţa de vară În Toscana, dar nu pentru că ar fi fascinată de ţinuturile însorite, ca de basm, ci pentru că a fost ultima dorinţă a mamei sale ca ea să vină aici să-şi cunoască tatăl. Dar ce tată stă departe de familie timp de şaisprezece ani? Aşa că tot ceea ce Lina vrea este să se întoarcă acasă.

Dar înainte de a-şi pune în practică hotărârea, primeşte un jurnal pe care mama ei îl ţinuse cât timp trăise în Italia. Dintr-odată, Lina descoperă o lume magică de iubiri ascunse, artă şi brutării secrete, care o împinge, alături de foarte chipeşul Ren, pe urmele paşilor mamei sale şi-i dezvăluie un secret ascuns de ea de prea multă vreme. Un secret care îi va schimba tot ceea ce ştia despre mama ei, tatăl ei, şi mai ales despre ea însăşi.

O vacanţă de vară în Italia devine un periplu de neuitat prin Toscana, în acest roman cu mult romance, mister şi aventură."


Bun venit, din nou, pe blogul Îndrăgostiți de cărți! 

Mulți dintre voi știți deja că genurile frecventate de mine sunt în principiu fantasy, thriller, polițiste, istorice și SF. În schimb ceva m-a determinat să citesc această carte ce aparţine genului romance și să vă și vorbesc despre ea. Acel ceva este povestea minunată a cărții, poveste de care m-am îndrăgostit până peste cap.

Cartea ne prezintă o povestire în ramă astfel că avem o istorisire din prezent și una din trecut. Cea din prezent o are ca protagonistă pe Lina, care, după moartea mamei sale, pleacă în Italia să petreacă un an alături de tatăl ei, Howard. Ajunsă acolo i se înmânează, de către Sonia (asistenta lui Howard), vechiul jurnal al mamei sale și de aici aventura sa începe alături de Ren, băiatul din vecini care îi este alături în toată această aventură nebunească dusă la vârstă de doar 16 ani.

Povestea din trecut este cea relatată de Hadley, mama Linei. Istorisirea este prezentată pe bucățele, în funcție de cum citește Lina jurnalul, fapt care ne ține cu sufletul la gură și nu ne lasă să abandonăm cartea până la final.

Indicii peste indicii, descoperiri peste descoperiri, Lina află pas cu pas trecutul mamei sale, iar ceața pe care o avea în legătură cu trăsăturile ei patologice se ridică lăsând adevărul să iasă la iveală.

Deși sceptică la început în privința lui, Lina ajunge să se atașeze de Howard, după multele încercări ale acestuia de a se apropia de ea. 

Această carte ne înșiră povestea unei descoperiri de sine. Secretele pe care Lina le va afla din jurnalul mamei sale, dar și lumea fermecată a artei, a iubirii și a gelateriei în care va pătrunde, îi vor schimba viața. Va descoperi că acolo este locul ei, iar sufletul său va fi mereu atras de minunata Florența.

O lectură ușoară, lejeră, dar totuși intrigantă. Citind această carte va veți simți răcoriți că de o cupa de gelato. Povestea relatată de Jenna vă va aduce zâmbete pe buze (are și umor cartea, nu e sumbră sau posomorâtă), vă va relaxa și vă va întinerii sufletul. Veți fi învăluiţi de atmosfera florenţiană, de aerul italienesc. Veți călători către acel ținut minunat alături de Lina și jurnalul mamei sale. Și nu veți regreta lectura! Garantez!


                                                                                                  Rating: 5/5"Dacă ceva pare prea frumos să fie adevărat, atunci poate chiar este."

"— Vreau să mai încerc şi mâine una. Cum se numea ultimul fel pe care l-am mâncat? Cea cu bucăţi de ciocolată în ea?
— Straciatella.
— Aşa o să-mi numesc fiica.
— Norocos copil!"

"Florenţa e locul perfect în care să te îndrăgosteşti, ceea ce înseamnă că este locul cel mai nefericit în care să fii distrus din dragoste."

"Cred că are sens, dar faptul că trăiesc într-un cimitir m-a făcut să mă gândesc deseori la moarte. E o ordine a lucrurilor pe care nu o găseşti în viaţa reală şi pe care o găsesc straniu de consolatoare. Poate că în asta constă frumuseţea morţii. Nu mai e nimic dezordonat. Totul este sigilat şi încheiat."


Sper că v-am convins că această carte merită citită, pentru că merită fără doar şi poate! Dacă aţi citit-o vă aştept părerile în comentarii! Bye!❤